Visszatérésre készül a Nokia?

Egy egészségmegőrzéshez használható okoseszközöket gyártó céget vásárolt a Nokia, az ügylet az egyik első lépés lehet, amellyel a vállalat visszatér az egyéni felhasználóknak szánt készülékek piacára. A 170 millió euróért megvett Withings számos, egészségügyi és sportcélokra alkalmazható terméket készít, így többek között okosmérlegük, okoskarkötőjük és -órájuk is van. Az egyik legismertebb márkanév volt a mobiliparban hosszú évekig a Nokia, azonban a társaság 2014-ben megvált mobiltelefon-gyártó üzletágától, és a Microsoftnak adta el. Az akkor kötött megállapodás értelmében a vállalat 2016 végéig nem jelenhet meg a piacon a saját nevével ellátott, egyéni fogyasztóknak szánt termékkel. Azonban a cég azt már 2014 végén érzékeltette, hogy nem mondtak le teljesen a fogyasztói szegmensről, hiszen novemberben egy N1 nevű androidos táblagépet mutattak be, amelyet ugyan nem ők gyártottak – ahogyan például az Apple sem maga készíti a telefonjait –, viszont a finn társaság technológiáját és tudását építették be.

A cikk a hirdetés után folytatódik gaz, ezzel az eszközzel még csak az ázsiai piacon próbálkoztak, azonban a Withings megvásárlása azt mutatja, hogy a hálózatba kapcsolt készülékek a jövőben fontosak lesznek a Nokia számára. A társaság jelenleg két fő részleget működtet, az egyik távközlési vállalatok számára fejleszt megoldásokat, míg a másik, a Nokia Technologies az újdonságokkal próbálkozik. Ennek az üzletágnak köszönheti a filmipar az Ozo nevű, virtuálisvalóság-filmek készítésére alkalmas profi kamerát, és a hírek szerint a Withings is ehhez a divízióhoz kerül majd.

Az akvizíció lehetőséget teremt arra, hogy friss tudással gyarapodjon a cég a fiataloknak szánt okoseszközök kapcsán, például a dizájn és a funkcionalitás területén. Azt ugyan egyelőre nem közölték, hogy mik a távlati tervek a Withingsszel, viszont a mostani felvásárlás és a korábbi táblagépes kísérlet után nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan újra megjelennek a piacon a Nokia-márkajelzéssel ellátott elektronikai termékek.

Szerző: VGOriginal Article