Romos házára nyert napkollektort a belvárosi jegyző

Sélley Zoltán V. kerületi jegyző érdekes magyarázatot adott a Blikknek / Fo­tó: MTI / Kollányi Péter

Ez a magyar havi nettó átlagfizetés majdnem négyszerese. Az ingatlanon azonban nemhogy napkollektort, de még tetőt sem találtunk.

Már tíz éve abbahagyták az építkezést, azóta nem láttunk itt senkit sem – mondta el a Blikknek egy utcában lakó szomszéd. Amikor telefonon megkerestük a jegyzőt a napkollektora miatt, hihetetlennek tűnő magyarázatot adott.

– Le kellett vennem a napkollektort, mert nem bírta el a tető, olyan gyenge a tetőszerkezet. Miután megerősítjük, visszarakatom – magyarázta.

Amikor megjegyeztük, hogy még nincs is tető az ingatlanon, azt mondta, hogy a kis házikón volt.

– Ha szemben állnak az ingatlannal, akkor a bal oldalon látnak egy házat. Azon volt a napkollektor – állította Sélley Zoltán.

A jegyző szerint erre a kis házra tet- te a kollektort / fotó: Fuszek Gábor

Ez egy romosnak tűnő ház, ahol a környékbeliek szerint az elmúlt években legfeljebb néhány hajléktalan fordult meg ideiglenes jelleggel. Amikor pedig tovább faggattuk volna a jegyzőt, elnézésünket kérte, hogy nem tud tovább beszélni, mert éppen egy megbeszélésen ül.

Sélley Zoltán a tulajdoni lap szerint 2008 őszén, közvetlenül a hitelválság előtt vette meg a XII. kerületi ingatlant, majd pár évvel később a szomszéd ingatlanhoz is hozzájutott, így egy 1041 négyzetméteres telke lett az ország egyik legdrágább környékén. Ezen a fertályon egy hasonló méretű és adottságú telekért százmillió forintot is elkérhetnek. A vásárláskor Sélley Zoltán a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója volt, 2013-ban nevezte ki jegyzőnek Rogán Antal akkori polgármester. A köztisztviselői törvény szerint bruttó 432 ezer forint lehet az illetménye. Sélley egy 143 ezer svájci frank (akkori árfolyamon 23 millió forint körül lehetett) devizahitelt is felvett az ingatlan megvásárlásához, amelyet négy éven belül vissza is fizetett.

Sélley egyébként a cipője révén lett híres. Két éve az Origo fotósa kiszúrta, hogy egy 980 eurós (300 ezer forint) árcímkéjű cipőben ült a képviselő-testületi ülésen. Sélley magyarázata szerint születésnapjára kapta a cipőt testvérétől, aki 70 százalékos árengedménnyel vette.

Ha van véleményed az olvasottakról, gyere és mondd el a Blikk-kocsmában! Katt a lenti képre: