Döntött a biztosító, nem fizetnek osztalékot

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. éves közgyűlése egyhangúan úgy határozott, hogy a társaság ne fizessen osztalékot 2015-re, a mintegy 568 millió forint mérleg szerinti eredmény az eredménytartalékba kerüljön – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A cikk a hirdetés után folytatódik A tájékoztatás szerint a közgyűlés egyhangúan elfogadta a társaság auditált, nemzetközi pénzügyi beszámolási számviteli standardok (IFRS) alapján készített, a 2015. üzleti évre vonatkozó konszolidált pénzügyi kimutatásait és konszolidált üzleti jelentését. E szerint a társaság 69,359 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 927,945 millió forint adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet.

A közgyűlés elfogadta a társaság auditált, magyar számviteli törvény szerinti éves beszámolóját és üzleti jelentését is, 66,429 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 568,85 millió forint mérleg szerinti eredménnyel.

A CIG Pannónia februári tájékoztatása szerint a vállalatcsoport adózott eredménye tavaly 1,098 milliárd forinttal javult az előző évi 170 millió forint veszteséghez képest, a nem auditált IFRS adatok szerint. Az egy részvényre jutó eredmény 15 forint. A vállalatcsoport biztosítási díjbevételei tavaly elérték a 17,445 milliárd forintot, 6 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Szerző: MTIOriginal Article