Depresszióval kezelték az Újpesten holtan talált szeretőket

A két emberre a férfi neje, Cz. Judit talált rá, miután szerda este hazaért a munkából. A rokkantnyugdíjas K. István előbb vadászpuskával agyonlőtte a barátnőjét, majd maga ellen fordította a fegyvert. A Blikk megtudta: minketten búcsúlevelet hagytak maguk után. Információink szerint depressziótól szenvedtek, közösen döntötek úgy, hogy eldobják maguktól az életet.

Információink szerint a beteges K. István egyre jobban szenvedett pszichés betegségétől, pár hónapja emiatt a Nyírő Gyula kórház pszichiátriai osztályára került. Az asszonyt ugyancsak ott kezelték depressziójával. Úgy tudjuk, eleinte egymást támogatták, de közösen sem bírtak a betegséggel: újra felerősödött bennük az öngyilkosság gondolata, amelyet vélhetően már csak egymással osztottak meg.

– Többször láttam itt a háznál egy idegen nőt, a kerítésnél beszélgettek, míg Judit dolgozott – mondta az egyik szomszéd. A nőt többször látták a Szabolcska Mihály utcai házban, hiszen István és a középkorú asszony között lassan viszony bontakozott ki.

Azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy az életben tartsa őket. Halálukat előre megtervezték. A nő Istvánt kérte meg, hogy lője le, lehet, hogy azért, mert neki nem volt elég ereje eldobni az életét. A búcsúlevelet látható helyre tették, majd délben végeztek magukkal, hogy Judit biztos ne zavarja meg őket tettükben. Mint megírtuk, a segélyhívót Cz. Judit tárcsázta zokogva azzal, hogy férje holtan fekszik egy idegen nővel a házban. A feleség egy nappal a tragédia után merészkedett csak vissza a lakásba. Bár az ügyben eljárás indult, a rendőrség ezt nemsokára lezárja, hiszen az elkövető is elhunyt.

Növeli a kockázatot a betegség

Egy tanulmány szerint a pszichiátriai osztályra beutaltak kö­rében a befejezett öngyilkosság esélye körülbelül 8,6%. Az öngyilkosok mintegy felénél valószínűsíthető volt a súlyos depresszió; ez a betegség, illetve egy másik hangulatzavar – pél­dául a bipoláris zavar – megléte 20-szorosára növeli az öngyilkosság kockázatát.

Ha van véleményed az olvasottakról, gyere és mondd el a Blikk-kocsmában! Katt a lenti képre: