Vona: vagy mi váltjuk le a kormányt, vagy senki

A Jobbik ajánlatot tesz a magyar társadalom többségének. Hidakat kell építeni, a sokszorosan megosztott társadalmat egyesíteni kell – fogalmazott az pártelnök.

Beszélt arról is, hogy az idei év legfontosabb feladata az egészségügy, az oktatás és a korrupció ügyét felölelő „valódi nemzeti konzultáció”. Ennek eddigi tapasztalatai szerint a legfontosabb feladat Magyarországon a remény visszaadása. A fejlődés legnagyobb ellenfele ugyanis a társadalomban az elmúlt huszonhat év alatt kialakult reménytelenség – mondta Vona Gábor.

A nyár elején esedékes tisztújító kongresszusról szólva közölte: a jelenlegi alelnökök közül hárommal, Sneider Tamással, Volner Jánossal és Z. Kárpát Dániellel akar továbbra is együtt dolgozni az elnökségben. Rajtuk kívül Janiczak Dávid ózdi, Fülöp Erik tiszavasvári és Toroczkai László ásotthalmi polgármestert szeretné alelnökének. Mindhárman igent mondtak a felkérésre.

Ha a tagság nem támogatja az elképzelését, le fogja vonni a konzekvenciát. Így tudja vállalni a feladatot. Ahhoz, hogy 2018-ban választási győzelemre vezesse a pártot, neki mint elnöknek is vannak feltételei – jelentette ki.

Felidézte: 2014-ben azt tűzték ki célul, hogy a ciklus közepére a Jobbik legyen a második legerősebb párt és a legerősebb ellenzéki párt Magyarországon.

A Jobbik ma már, mondta a pártelnök, a Fidesz kihívója, a cél pedig már a választás megnyerése és a sikeres kormányzás; ehhez azonban szükséges bizonyos pontokon változtatni.

Valódi néppárt a Jobbik, a néppártosodás útját pedig a párt polgármesterei mutatták meg – fogalmazott Vona Gábor.