Thelma majdnem megúszta

Screen Shot 2016-04-29 at 10.40.25.png

Megvan az 1991-es Thelma és Louise? Ridley Scott filmje egy olyan korban szólt a nőkről és jogaikról, amiben ez a téma a moziban legalábbis, nem nagyon került szóba. Geena Davis és Susan Sarandon párosa örökre bevonult a filmtörténelembe, a filmben szereplő Brad Pitt-tel és a felejthetetlen zárójelenettel együtt. Utóbbi itt van videón is:

Nem sok kellett hozzá, hogy ne így érjen véget film. A bemutató 25. évfordulóján Saradon elárulta, hogy amikor a film végét kezdték felvenni, megkérte Scottot, hogy nehogy az legyen már, hogy elviszik a filmet tesztvetítésre, és ha nem tetszik a befejezés a nézőknek, akkor újravágják.

Ridley erre azt mondta, hogy én tuti meghalok, de Geenában nem biztos még, az is lehet, hogy ki kell löknöm az autóból az utolsó pillanatban, vagy valami ilyesmi. Szerencsére nem így lett.

Davis úgy emlékezett vissza jelenet forgatására, hogy mindössze 20 percük volt rá, és amikor a filmben összenéz a két karakter, akkor tulajdonképpen a két színésznő búcsúzott egy olyan forgatástól, amit nagyon éveztek, így az érzelmek valódiak voltak az arcukon.

A megerőszakolt, majd az erőszaktevőt lelövő nőről és a törvény előli meneküléséről szóló filmet hat Oscar-díjra jelölték, a forgatókönyvíró Callie Khouri haza is vitte az egyiket.