Mutatunk egy lesújtó ábrát a windowsos telefonokról

szerző:


hvg.hu

A Microsoft fogadkozik, hogy nem adták fel a harcot az okostelefonok terén. Az elmúlt egy év eladási számait egymás mellé nézve viszont nem ez látszik.

Vagy nem harcol a Microsoft az okostelefonok terén, vagy ha ez még a harc, akkor nagyon rosszul csinálják – így summázható az a grafikon, amit a windowsos alkalmazásfejlesztéssel foglalkozó, így aztán negatív elfogultsággal igazán nem vádolható Martin Suchan tett közzé. A programozó semmi mást nem csinált, csak egymás mellé tette a Windows Phone rendszerű mobilok értékesítési számait.

A Twitterre kitett grafikon mellé Suchan egy mikro-tragikomédiát mutató megjegyzést is fűzött: ha marad a trend, akkor idén júliusban már negatívba fordulnak az eladások.


© Twitter / @martinsuchan

Eközben Terry Myerson, a Microsoft Windowsért és készülékekért felelős vezetője egy kiszivárgott belső e-mailjében úgy fogalmazott: a vállalat továbbra is elkötelezett a Windows 10 mobilos terjesztése mellett. A levélből kiderül, hogy “már a következő generációs termékeket fejlesztik”.

Myerson volt az, aki néhány hete elmondta: idén nem fókuszálnak a telefonokra. A Windows Central úgy tudja: a Lumia-vonal kihalása után jövő áprilisban érkezhet majd meg az első Surface Phone, ami “a világ legbiztonságosabb telefonja” lehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.