Meglepetés: egy város, ahol lefújhatják a stadionépítést

Egyre valószínűbb, hogy az eredeti tervekkel ellentétben mégsem épül stadion Kecskeméten – írta meg az NSO.

A cikk a hirdetés után folytatódik A Nemzeti Stadionfejlesztési Programban eredetileg 800 millió forintot irányoztak elő a Széktói Stadion korszerűsítésére, ám a kormány a fejlesztési pénzeket átcsoportosította, így a kecskeméti beruházásra 239 millió forinttal kevesebb jutott.

Amikor megszületett a stadionépítés terve, a Kecskemét még az NB I-ben játszott, ám tavaly az MLSZ úgy döntött, hogy nem engedi őket újra indulni. A csapat most a megye 1-ben játszik, és ott is csak a negyedik helyen áll.

„Ahogy jelen pillanatban állnak a tárgyalások, nem biztos, hogy a város fel tudja vállalni a stadionfejlesztést – mondta a baon.hu-nak Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. – Egyeztettünk az MLSZ-szel, és olyan koncepciót állított fel a szövetség, amely ebből a forrásból nem megvalósítható, és ráadásul egy félbehagyott beruházás lenne, ami további terhet ró a város költségvetésére.”

„Nyolcvan százalék, hogy ilyen formában és ilyen módon nem tudjuk megépíteni a stadiont, ahogy ez elindult” – folytatta a polgármester, aki arra ugyanakkor jó esélyt lát, hogy a megyei első osztályban szereplő KLC-hez jövőben érkező TAO-s pénzekkel lépésről lépésre lehet fejleszteni a stadiont

Szerző: NSO – VGOriginal Article