Kakaóscsiga-lopás miatt fogházat kért az ügyészség egy 18 éves fiúra

szerző:

hvg.hu

A kecskeméti fiatal egy 130 forint értékű péksüteményt zsákmányolt, és még az eladónő karját is megcsavarta.

Az elkövetés időpontjában még fiatalkorú vádlott tavaly októberben lopott kakaóscsigát egy kecskeméti vegyesbotlból. A péksütemények a bejárat mellett voltak, el is vett egy kakaós csigát, és a zsákmánnyal rögtön elaszalad volna, de az eladónő észrevette a lopást, a vádlott után lépett és a pulóverénél fogva megpróbálta visszatartani.

A fiú menekülni próbált, húzta kifelé a boltból az eladót, és hogy szabaduljon, bal kezével erősen megszorította és megcsavarta a nő csuklóját, aki a fájdalom miatt elengedte a fiú pulóverét. A fiatal a 130 forintos kakaós csigával elszaladt a helyszínről.

A rablás miatt az eladó a bal csuklóján 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg

írja a Bács-Kiskun Megyei főügyészség. A kecskeméti rendőrök másnap elfogták és őrizetbe is vették a vádlottat. A fiú büntetett előéletű, rablás miatt már ítélték felfüggesztett börtönbüntetésre.

Az ügyész végrehajtandó fogházbüntetést kért azzal, hogy a felfüggesztett büntetését is hajtsák végre. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.