Brutális illegális fegyverműhelyet találtak a XV. kerületben – videó

szerző:

MTI

Illegálisan foglalkozott fegyverkészítéssel, -átalakítással egy XV. kerületi férfi.

Illegális fegyverműhelyt számoltak fel a nyomozók Budapesten – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon pénteken.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egy 52 éves és egy 64 éves budapesti férfi ellen nyomoz lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt – írták.

A járőrök csütörtök délután a főváros XIV. kerületében, az M3-as autópálya bevezető szakaszánál intézkedtek a 64 éves férfi ellen. Autójában engedély nélkül tartott – a szakértő elsődleges véleménye szerint éles – maroklőfegyvert találtak. A nyomozók házkutatást tartottak a férfi XV. kerületi lakásán, ahol további engedély nélkül birtokolt, feltehetően éles lőfegyvereket, valamint robbanóanyagnak, robbanószernek minősülő anyagokat, gránátokat foglaltak le, a pincéjében pedig nagy mennyiségben találtak fegyveralkatrészeket. A rendőrség adatai szerint a férfi – írták.

Felmerült, hogy a gyanúsított egy III. kerületi férfitól vásárolta az autójában talált fegyvert. A nyomozók csütörtök este a feltételezett eladónál is házkutatást tartottak, és az ő lakásában szintén lefoglaltak fegyvereket, lőszereket. A rendőrök kezdeményezték mindkét őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.